Zalewane zupki z proszku to popularny, choć niezdrowy sposób na szybkie zaspokojenie głodu. Pewna kobieta, dziennikarka, jadła je przez tydzień. Wynik eksperymentu zaszokował ją.
Zupki i Problemy już na drugi dzień
Szybko zdążyła poczuć, że coś jest nie tak. Już drugiego dnia po przebudzeniu nie czuła się najlepiej, choć zignorowała to. Pod koniec dnia było jednak gorzej, gdyż ospałość zaczęła dawać się we znaki. Po rozpoczęciu trzeciego dnia towarzyszyła jej chęć zjedzenia sałatki, ale nie poddała się temu pragnieniu, tylko brnęła dalej w swój eksperyment. „Dieta” już wtedy stała się dla niej męcząca, więc do jednego z posiłków postanowiła dodać trochę zdrowych składników.
Zobacz również; Twój partner może cię wspierać i ułatwić proces odchudzania
Czwarty dzień eksperymentu okazał się dla niej najgorszy. Nie czuła przyjemnego uczucia sytości po posiłku, zaczęła zauważać, że jej ciało jest puste, ale jednocześnie odczuwała mdłości i brak apetytu. Prawdopodobnie ze względu na nadmiar soli w posiłkach odczuwała także suchość w ustach i potężne pragnienie – ale wbrew temu, co mógłby pomyśleć ktoś z boku, marzyła o wodzie, nie o ulubionym kieliszku wina do obiadu. Nie miała energii ani motywacji, aby wstać z fotela, odczuwała za to chęć przespania całego dnia.
Komentarze